اگر پلاسما ۲۸ روز بعد از درمان کووید-۱۹ دریافت شود، این امید وجود دارد که پلاسمای افراد درمان‌شده حاوی سطح بالایی از این پادتن خنثی‌کننده باشدبر اساس پژوهش‌های مقدماتی، پلاسمای سه گروه بیماران، به دلیل پادتن‌هایی که سیستم ایمنی آن‌ها برای مقابله با ویروس تولید کرده،می تواند به دیگران کمک کند.

چرا از بهبود یافتگان کرونا خواسته می‌شود پلاسما اهدا کنند؟

سلامت نیوز:اگر پلاسما ۲۸ روز بعد از درمان کووید-۱۹ دریافت شود، این امید وجود دارد که پلاسمای افراد درمان‌شده حاوی سطح بالایی از این پادتن خنثی‌کننده باشدبر اساس پژوهش‌های مقدماتی، پلاسمای سه گروه بیماران، به دلیل پادتن‌هایی که سیستم ایمنی آن‌ها برای مقابله با ویروس تولید کرده،می تواند به دیگران کمک کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،این بیماران که قادرند پلاسما اهدا کنند شامل افراد بالای 35 سال، مردان و کسانی‌هستند که نیاز به بستری پیدا کرده‌ بودند. 

پلاسمای نقاهت چیست؟ 

 پلاسما مایعی شفاف در خون است که وظیفه انتقال سلول‌های خونی را برعهده دارد.   پلاسما حدود نیمی از حجم خون را تشکیل می‌دهد و گلبول‌های قرمز ،سفید و پلاکت‌ها را به سراسر بدن می‌رساند.  پس از بهبودی از یک بیماری ویروسی، پلاسمای خون حاوی پادتن‌هایی است که به پیشگیری از عفونت‌های آینده کمک می‌کند.این پلاسما، پلاسمای نقاهت نامیده می‌شود. 

چه افرادی می‌توانند پلاسما اهدا کنند؟ 

حتما باید از بهبودی افراد زمان کافی گذشته باشد تا پادتن کافی تولید شده باشد. به همین دلیل تنها از افرادی که ۲۸ روز از بهبودی آن‌ها گذشته است پلاسما دریافت می‌شود.  افرادی که سخت‌تر بیمار شده‌ و در بیمارستان بستری بوده‌اند، پادتن‌های بیشتری تولید کرده‌اند که انتقال آن‌ها می‌تواند به دیگران کمک کند.  احتمال این‌که مردان به سطح بالای ویروس مبتلا شوند که پادتن در خونشان به‌وجود آید، دو برابر بیشتر از زنان است. 

افراد بالای 35 سال احتمال این که بدن‌شان تعداد کافی پادتن تولید کند بیشتر است و برای اهدای پلاسما مناسب‌ترند. کسانی که آزمایش مثبت دارند، افرادی که قبلا خون اهدا کرده‌اند و کسانی که به اندازه کافی سلامت‌اند که خون اهدا کنند در اولویت قرار دارند. 

چگونه پلاسما می‌تواند به درمان کرونا کمک کند؟ 

این پلاسمای غنی‌شده با پادتن می‌تواند به بیمارانی که سیستم ایمنی آن‌ها در تلاش برای تولید پادتن‌های خودشان است کمک کند.  اگر پلاسما ۲۸ روز بعد از درمان کووید-۱۹ دریافت شود، این امید وجود دارد که پلاسمای افراد درمان‌شده حاوی سطح بالایی از این پادتن خنثی‌کننده باشد.  این پلاسما می‌تواند به بیمارانی که اکنون از این ویروس رنج می‌برند، کمک کند و سرعت درمان و شانس زنده‌ماندن آن‌ها را افزایش دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha